maanantai 25. maaliskuuta 2013

Muscle-up ja kehityskaari

Hei,

Nyt on taas parikertaa puntille vaivauduttu ja pientä kehitystäkin jo näkyvissä. Varsinkin edellämainittu muscle-up liike, jonka kehittyminen on ollu nopeaa viimekuukausina. Eikä vähinten siksi, että liike on priorisoitu erittäinkin korkealle viime kuukausien ohjelmassa.

Palomiespunnerrus eli muscle-up yllätti minut ehkä hieman, sillä liike ei ollutkaan niin voimapainotteinen, vaan siinä näytteli suurta osaa tekniikan hallitseminen. Tietysti jonkinlainen räjähtävä voima on saatava selästä ja useista muista yläkropan lihaksista, mutta suurimmaksi ongelmaksi ainakin omalla kohdallani muodostui kehonhallinta. Tämä näkyy hyvin alla olevasta videon pätkästä, johon on yritetty muodostaa kokonaiskuvaa liikkeen lähdöstä ja kehon toiminnasta liikkeen aikana. Videolle on myös kerätty alun epäonnistumisia, jotta liikkeestä innostuneet voisivat välttää karikot. Palomiespunnerrus oikein ylöstuotuna onkin näyttävä liike ! :)

Harjoittelimme liikettä useasti, mutta tiheyttä piti hiukan rajoittaa forkkujen takia. Liike käy erittäin voimakkaasti forkkuihin ja se muodostui välillä harjoitellessa ongelmaksi. Lieneekö sitten ongelma huonoissa forkuissa vai liiallisessa forkun rasittamisesta. Forkkujen ongelmat siirtyivät lopulta muihinkin liikkeisiin, kuten hauiskääntöön. Tämän takia olen rajoittanut palomiespunnerrus reenikertoja kerran viikkoon ja omaa kroppaa kuuntelemalla tarkoitus lopettaa riittävän ajoissa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti