perjantai 6. joulukuuta 2013

Hyvää itsenäisyyspäivää! :)

Hyvää itsenäisyyspäivää lukijoille!

Harva meistä on rautaa, rauta taipua saa. Tänään taivuteltiin taas rautaa, kuten viime viikollakin. Viime perjantaina tuhottiin rintalihasta, tehtiin olkapäitä ja ojentajia ja kuvattiin uuta Vanhan Liiton logia. Kävipä niin hassusti, että videolle tallennettiin lähinnä pelkästään penkkausta :D Heh, eli intro meni aika pahasti pieleen, siinä uhottiin videolle tulevan kaikkea kolmea lihasryhmää koskettavaa materiaalia. Viikko sitten perjantaina huomasin treenissä, että sarjapainoissa on tultu takapakkia. Ensin ajattelin syyksi kropan tukkoisuuden. Tarkoitus oli pitää viikko taukoa treenistä, jotta kroppa alkaisi jälleen toimimaan. Neljä päivää taisin malttaa olla poissa salilta. Nyt kun oli taas penkkiperjantai vuorossa, niin kroppa oli selvästi hyvin palautunut ja odotin hyviä tuloksia. Toisin kävi. Nyt pystyn poissulkemaan ajatuksen siitä, että syynä olisi kropan tukkoisuus, joten pohdittiin Jantsan ja Ulen kanssa syytä laskeneisiin tuloksiin. Päädyttiin siihen, että uusi harjoitusmenetelmä, joka on kehonrakennukseen pätevä sotkee voimatasoja. Näin ollen palaan treenissä vanhaan menetelmään, eli suoriin ja pitkiin sarjoihin pidemmällä palautuksella.

Faktoja


Ennen muutosta volyymipainoitteiseen treeniin penkkasin max 125kg kevyesti, oli hilkulla nousta 130kg. 100kg:lla tuli 3x6 toistoa. Nyt 100kg:lla tulee 3x8, mutta 125kg ei nouse ylös. Toisaalta lihaskasvua on ollut havaittavissa kehitystä volyymipainoitteisen treenin myötä. Mutta mitä tekee lihaksilla, jossei niillä nouse rauta? In my opinion, ei mitään :D Eli palataan treenissä takaisin juurille, ja nyt isoa rautaa tankoon ilman turhaa hifistelyä ;) Toisaalta tällaista volyymipainoitteista (Lue: paljon toistoja lyhyillä palautuksilla) voi hyvin jatkaa tiettyjen lihasryhmien kohdalla. Olkapäät, kenties hauis ja selkä voisivat minulla olla näitä lihasryhmiä.

Uutta videota

Pian puskee uutta videota. Se on viimeistelyä vaille valmis pätkä. Videolla näkyy volyymipainoitteisuus esimerkiksi penkin pudotussarjoissa:

100kgx8
80kgx4
60x4
40x4
20kgx20

Videolla esiintyy Vanhan Liiton jäbät ja Mylsän revityin, Manu-boy. Tylsään hetkeen voi sen katsella :)

Tulossa

PWO:sta juttua. Haluan avata treenibuustereista omia kokemuksia ja suppeita näkemyksiäni. Olen käyttänyt muutamia buustereita, osa tukulta tilattuja, ja sitten on kokeiltu apteekin antia ja tietysti kahvia ja muita metodeja, jotka antavat energiaa treeniin :) Näistä aina riittää spekulaatiota, onko kyseessä placebo-efekti vai ihan oikeaa apua.

Treeni-intoa kaikille. Joulukuu on parasta aikaa treenata. Ruokapöydät notkuvat ja kinkusta saa hyvää energiaa salille. Käyttäkää siis jouluruokien voima tehokkaasti hyödyksi, kaikkia pikkujouluja ei ole pakko vietttää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti