keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Dragon Flag

Vihdoin alan päästä aerobisesta liikunnasta jyvälle! Tänään tuli jälleen poljettua pyörään kaikkinensa 45 minuutta kahdessa erässä, eikä se tuntunut ollenkaan vastenmieliseltä. Eihän se ole sen suurempi teko, kun pyöräilisi vaikkapa 8km työpaikalle ja sieltä takaisin. Kunhan kynnyksen ylittää ja ottaa itseä niskasta, niin kuntopyöräily matalalla sykkeellä on aivan vaivatonta, mutta hyödyllistä! :)

Lupailin kertoa eräästä liikkeestä nimelta Dragon Flag. Haluan esitellä tämän liikkeen, koska se käy useisiin lihaksiin ja ei ole yleisesti kovin tunnettu liike.

Dragon Flag vaatii eniten ojentajilta, alaselältä ja vatsalihaksilta. Liike käy paljolti samoihin lihaksiin kuin voimapyörä suorinjaloin. DF:ssä ollaan penkillä makuultaan ja kädet sijoitetaan päänviereen tai taakse, josta otetaan tukeva ote penkistä. Sitten kroppa nostetaan tikkuna suoraan ylös, vain yläselän jäädessä kiinni penkkiin. Jalat viedään vaakatasoon asti kroppa täysin tikkuna. Tällöin ojentajat ja vatsat tekevät kovasti töitä. Mikäli liike tuntuu alaselässä kipuna, niin keskivartalon lihakset eivät ole vielä valmiita liikkeeseen. Minulle ainakin Dragon Flag tuo kovan paineen päähän, joten ponnistuspäänsärkyä kannattaa varoa!


Yllä video yhdestä toistosta. Minulla on tapana laskea hyvin hitaasti toiston negatiivinen vaihe, mutta sen voi tehdä myös reippaamalla temmolla. Kannattaa kokeilla! Lupaan, että seuraavana päivänä tuntuu vatsoissa ja ojentajissa ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti